Esmée van Doorn

14 jaar oud was ik, toen ik erg zenuwachtig en met enige tegenzin naar mijn eerste dansles ging. Stijldansen hoorde volgens mijn ouders bij de opvoeding en was dus noodzakelijk. Tegen alle verwachtingen in was deze eerste dansles het begin van een pure dansverslaving.

Het gemak waarmee binnen de dansschool contact kon worden gelegd met andere jongeren en de hechte vriendschappen die daaruit ontstonden, maakte dat ik elk weekend met veel plezier naar dansles en vrijdansen ging.

Dansles bij Stichting Dans Leusden was niet alleen enorm gezellig en leuk, maar ook nog eens heel leerzaam. Ik besloot regiowedstrijden te gaan dansen met mijn vaste danspartner en later ook landelijke en internationale wedstrijden. Uiteindelijk ben ik met mijn danspartner doorgegroeid tot de hoogste klasse van de Nederlandse Algemene Danssport Bond (top 15 van Nederland).

Als je verder komt in de danssport realiseer je je pas hoe belangrijk het is dat je vanaf het begin een goede technische basis hebt meegekregen. Die goede basis heb ik gekregen van Agnes Blaauw. In haar danslessen besteedt zij zowel aandacht aan techniek, houding en beweging, alsook aan een leuke en losse sfeer in de groep. Door haar ervaar je dat stijldansen absoluut geen stijve sport is!